sâmbătă, 11 iunie 2011

Tigrul


Curiozitati despre tigru
Curiozitati despre tigru
In categoria curiozitati despre animale salbatice se pot include si urmatoarele informatii inedite despre dungile unui tigru. Forma dungilor unui tigru si distanta dintre ele variaza de la o specie la alta, dar majoritatea tigrilor au peste 100 de dungi. Si pielea tigrilor este vargata, nu numai blana lor, schema dungilor unui tigru fiind imprimata pe piele. Mai mult decat atat, daca tundem blana unui tigru pana la piele, parul creste inapoi formand dungi in aceleasi locuri in care ele erau inainte.
Ceea ce este si mai interesant la tigri este faptul ca schema dungilor unui tigru este unica pentru fiecare animal, putand fi astfel folosita pentru a identifica aceste animale, tot asa cum amprentele degetelor sunt utilizate la identificarea oamenilor.
Printre numeroasele curiozitati despre animale se numara si urmatoarele fapte legate de struti. Contrar parerii generale, strutii nu isi ascund capul in nisip. De fapt, strutul incearca sa isi ascunda capul si gatul, culcandu-le pe pamant. Capul si gatul strutului fiind de culoare deschisa, ele se asorteaza cu solul, ceea ce genereaza falsa impresie ca strutul si-a bagat capul in nisip. In schimb, urmatorul fapt arhi-cunoscut legat de struti este adevarat: ochiul de strut este mai mare decat creierul sau.

wikipedia